Sörven majakka

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sörven majakka. Sain yhtenä päivänä sumplittua työvuorot niin, että sain jo aamulla lähteä kohti Saaremaata ja tarkemmin Kuressaarta. Ajattelin ensin, että kiertelen Kuressaarta, mutta opettajani mainitsi Saaremaan eteläisimmässä kärjessä olevasta majakasta, joka olisi käymisen arvoinen paikka. Päätin ottaa siitä neuvosta vaarin ja ajaa hurauttaa ensin sinne, josta takastulomatkalla tekisin Kuressaari-kierroksen. Täältä NamiNamastesta on matkaa tuonne majakalle 125 kilometriä. Matka taittui mukavasti soitellessani koti-Suomeen ja puolen päivän aikoihin näin 52 metriä korkean majakan nousevan puiden takaa.

Tämä nykyinen Sörven majakka on valmistunut vuonna 1960. Samalla paikalla on ollut myös majakat vuosilta 1646 ja 1770. Ensimmäinen majakka vuodelta 1646 tehtiin puusta, ja syysmyrskyjen takia majakka ei kovin kauaa pystyssä ollut. Muutaman vuoden kuluttua majakka rakennettiin kivestä, suunnittelijana oli Heinrich Stegeling. Valtio otti majakan hallintaansa vuonna 1737. Vuonna 1770 majakka rakennettiin uudestaan, suorakulmaiseksi ja myöhemmin sitä myös korotettiin.

1900-luvulla majakka selvisi ensimmäisestä maailmansodasta, ainoastaan sen puiset katot ja portaat paloivat. Toisessa maailmansodassa vuonna 1944, neuvostojoukot ajoivat saksalaiset pois Saarenmaalta ja tällöin majakka tuhoutui. Vuosina 1949-1960 toimi kulmikas torni majakkana ja se purettiin tämän nykyisen majakan valmistuttua.

Minä en piittaa historiasta, mutta kauniit paikat ovat aina kiehtoneet. Jos täytyisi valita kierros majakalla tms. tai jossain museossa, valitsisin ehdottomasti majakan. Museoissa kierrän viisi minuuttia ja sen jälkeen olen valmis lähtemään pois, kun taas Jarkko voisi viettää museoissa tuntikausia. 😀 tälläkin kertaa nousin majakan huipulle, otin muutaman räpsyn ja kävelin sitten niemen kärkeen ottamaan majakasta kuvia. Olisin päässyt samalla lipulla vierailukeskukseen, mutta I’m not interested. Sain kuitenkin pari tuntia aikaa kulutettua tuolla, ja sitten päätin lähteä Kuressaarta kiertelemään.

Automatkalla iski kuitenkin hirveä nälkä ja väsy, joten kävin pikaisesti syömässä Retro Kohvikissa pastaa ja creme brüleetä. Paluumatkalla poikkesin pikaisesti vaatekaupassa ostamassa itselleni muutaman paidan ja ajelin siitä sitten kotiin. Tai Namasteeseen. Tämä on nyt minun kotini täällä.

Hieno paikka tuo majakka, joten täällä kannattaa käydä jos Saarenmaalle tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s